קובנה.. המאכל התימני המסורתי - שרבים לא יכולים לפתוח את השבת בלעדיו.
זוהי למעשה חלה אפויה בתנור, והכנתה - למרות התדמית הרעה, היא תהליך מאוד מאוד קל.
להלן מתכון לקובנה שתמיד מצליח!
ותודות ל"תרגיל" המשלב חימום על הכיריים ואפיה בתנור - היא אפילו לא צריכה לילה שלם כדי להיות מוכנה!
לצורך ההכנה - הכינו סיר אלומיניום פשוט של ג'חנון, כזה שמתאים ל-8 חתיכות ג'חנון.
המרכיבים:
• 1 קילו קמח
• 25 גרם (2 כפות גדושות) שמרים
• 4 כפות גדושות סוכר לבן
• חצי כפית מלח
• 2 וחצי כוסות מים
• 1 ביצה
• 100 גרם חמאה מומסת במיקרו
אופן הכנה:
• מערבבים יחד בקערה את הקמח השמרים והסוכר
• יוצרים גומה באמצע ובה שמים את הביצה וכוס מים
• מתחילים ללוש את התערובת
• מוסיפים את המלח, ואז מוסיפים את יתרת המים בהדרגה תוך כדי לישה
• הבצק שלנו צריך להיות דביק למדי
• מכסים במגבת ומתפיחים במשך כחצי שעהלשים שוב, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה נוספת
• משמנים את משטח העבודה, ותולשים מהבצק חתיכות בגודל של אגרוף
• פותחים כל חתיכה בנפרד לצורה של פיתה, ומטפטפים עליהן חמאה אחת- אחת
• מגלגלים לגליל כל אחת מהחתיכות המשומנות ומניחים בסיר בצורת שבלול
• את החמאה שנותרה לכם שופכים מעל הכל בסוף
• מכסים במגבת ושוב מתפיחים חצי שעה
• מכסים את הסיר , ומחממים את התנור לחום גבוה 200 מעלות
• מחממים על להבה נמוכה בכיריים במשך 20 דקות, ומעבירים לתנור
• אופים במשך שעה אחת ב-200 מעלות
• מורידים את החום ל-175 מעלות ואופים כשעה נוספת
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.